Kycklingcurry
1 fpk kycklingdelar, ca 1 kg
300 g gul lök
3 vitlöksklyftor
1 squash
2 äpplen
2 msk olivolja
3 msk curry
2 burkar krossade tomater
3 msk mango chutney
2 hönsbuljongtärningar
2 dl naturell youghurt
Hacka all lök. Skär squash och äpplen i tärningar. Fräs lök och curry i olja i en stor gryta. Lägg i kycklingdelarna och låt dem få lite färg. Tillsätt krossade tomater, mango chutney, yoghurt och hönsbuljong. Tillsätt även squash och äpple. Rör om och låt curryn koka under lock i 30 till 40 minuter, tills kycklingen börjar släppa från benen.
Fiska upp kycklingdelarna från grytan och låt dem svalna så pass att du kan ta i dem med fingrarna. Ta bort skinnet från kycklingen. Plocka köttet från benen och lägg tillbaka i grytan. Rör om och smaka av. Kanske behövs mer mango chutney eller curry. Om du tycker konsistensen är för tunn, tillsätt lite redning. Servera med basmatiris och mango chutney.
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaHej hej!
SvaraRaderaJobbar på ett produktionsbolag som heter STO-CPH. VI ska spela in ett matlagningsprogram i Karlshamn. Är du intresserad av att ansöka till programmet, skicka in ett mail till; svt-mat@sto-cph.com så berättar vi mer!
MVH/Angelica