måndag 24 november 2008

Rostock

Tre dagar i rad har jag varit ledig från jobbet och jag har hunnit med massor! Fler långhelger önskas! Fredag morgon 04.30 styrde vi bilen mot Trelleborg för att ta tt-lines färja till Rostock. Vi visste att det var vinterväder att vänta så vi var ute i god tid innan båten skulle gå och tur var väl det. När vi var ungefär vid Tollarp plingade radion till med ett trafikmeddelande. En lastbil hade vält på E22 och blockerade vägen i bägge körriktningarna! Vad gör man då när man har en tid att passa, en båt som ångar iväg utan oss om vi inte tar oss förbi och fram... vi kollar kartan för att göra en liten kringgående omväg på gyttret av småvägar i Skåneland. Efter en massa kringelikrokar på snöiga vägar lät vi till slut GPS:en guida oss upp på E22 igen i höjd med Hörby. Den halvtimme som vi hade haft tillgodo när vi körde hemifrån var nu förbrukad men vi hoppades ändå att hinna i tid till båten och det gjorde vi. Jag är glad att det inte var jag som körde för det var verkligen glashalt och vi hörde senare på radion att det tagit ungefär 2 timmar att få undan lastbilen, så där kunde ju vi stått...Men, vi missade inte färjan utan kom ombord med en liten marginal till och med. Det tar sex timmar att åka Trelleborg - Rostock så vi hade bokat en hytt och efter frukost kunde vi krypa till kojs och vila en några timmar så att vi med nya krafter sedan kunde shopa loss!
Vi började med att handla lite alkoholhaltiga drycker på nyöppnade Calles. Ett enormt utbud till vädigt bra priser och vi var nästan de enda kunderna i den stora butiken. Men jag kan tänka mig hur det kan bli när några busslaster törstiga svenskar stormar butiken! Vi lyckades tydligen komma vid en väldigt bra tid när vi slapp trängas.

Vi hade bokat rum på Steinberger Hotell Sonne, precis vid gågatan i centrala Rostock. Med hjälp av GPS:en var det inga problem att hitta dit.


Steinberger Hotel Sonne.

Hotellet var verkligen över förväntan. Trevlig och hjälpsam personal, rymliga och fräscha rum och så blev vi bjudna på ett glas vin/öl i någon av hotellets 3 barer. Vilken service! Vi valde att inta drycken i tapasbaren.



Ett glas vin är aldrig fel.

Vi har varit på shopingresa i Rostock flera gånger nu och försöker därför variera oss när vi ska äta middag på kvällen. Den här gången föll valet på en Italiensk restaurang, La Fontana. Vita dukar på bordet verkade lovande men jag blev lite besviken. Maten höll inte riktigt den klass som jag hade förväntat mig. Av fyra personer blev två helnöjda och två halvnöjda.



La Fontana Ristorante

Staden var i full föberedelse för den stora julmarknaden som startar den 27 november så det var lite rörigt på gator och torg men i butikerna hade julstämningen infunnit sig. Det blev inte så mycket prylar inhandlade men det var mysigt att gå och titta på allt.


Julpynt i mängder!


En riktig Disneygran!


Mmmm!


Mistlar att hänga i dörröppningen.



Änglar finns dom? Ja det klart!


På lördagförmiddagen åkte vi till Hansacenter där vi i vanliga fall brukar handla flaskor och burkar. Men nu hade vi nästan köpt vad bilen orkar med på Calles så vi strosade mest omkring och tog det lugnt och åt sedan lite lunch innan det var dags att köra till färjan igen. Vi bokade en hytt även på hemresan eftersom det är ganska drygt att bara sitta rakt upp och ner i 6 timmar. Det var även skönt för Thomas som körde att få sova en stund. Dessutom var det ganska blåsigt så det gick lite sjö och då var det skönt att få krypa till kojs en stund. En riktigt mysig helg i ett juligt Rostock blev det! Tack för trevligt sällskap, Thomas, C & P! Vart går nästa resa? Jo, på torsdag blir det en tur söderut igen för att se hipp-hipp-gänget i Lund.

5 kommentarer:

Bettan... sa...

Vilka mysiga bilder! Alltid trevligt att komma iväg lite och få lite avbrott från vardagen och jobbet :) Ha det så kul i Lund! Kram

Anonym sa...

Det är så roligt att läsa din blogg, den blir bara bättre och bättre! Kram från din "gamla" skolkompis Lena i Karlskrona

Ursula sa...

Tack Bettan! Ja det är skönt att komma bort från vardagen ibland! Och nu blir det ju två gånger inom en vecka:)

Ursula sa...

Kul att du läser min blogg Lena! Ja, jag har ju "utökat" så det blir lite mer än recept, kan vara kul att variera sig lite!

Anonym sa...

Hej!

Va roligt att du har läser bloggen och ännu roligare att du också har varit hos doktor B! Dina recept är helt fantastiska, jag lånar gärna några stycken och testar på om det är okej!

Hur hittade du till mig om man får fråga?

Kram på dig!