söndag 24 oktober 2010

Svampskörd

En härlig förmiddag i skogen med vännerna Carina och Marina blev det idag! Kanske var det en av höstens sista svampturer. Ví hittade en hel del trattkantareller och Marina hittade även ett par svarta trumpetsvampar. Hade ingen aning om att det fanns Svart Trumpetsvamp i "min" svampskog.

Eftersom regnet hängde i luften idag var vi först lite tveksamma till att ge oss ut i skogen idag men eftersom vår gemensamma tur var planerad sedan flera veckor tillbaka och det var svårt att hitta ett nytt tillfälle när alla kunde trotsade vi vädret och gav oss ut. Det ångrar vi inte för det var skönt att komma ut ii skogen några timmar trots halvtaskigt väder.Nu ligger mina trattisar och torkar på tidningspapper på torkställningen i badrummet. De sjunker ju ihop en hel del vid torkningen men jag väljer ändå denna konserveringsmetod eftersom jag  gillar att förvara den torkade svampen i fina glasburkar i köket.

För ett par veckor sedan hittade jag även en hel del taggsvamp och en blomkålssvamp som fick följa med hem i svampkorgen.

1 kommentar:

ewie sa...

Hej!
jag trivs kanon som student! än så länge i alla fall :)
Mja..Chili har jag haft i ungefär ett år, hade han och Theo ju. Men fick lämna Theo hos en annan familj då han inte trivdes så bra hos mig, han behövde mer stimulans och Chili jag har nu, var inte speciellt leksugen av sig..haha han tar det mest lugnt, och theo var ju tvärt om, Så efter många tårar och försök att lösa det lämnade jag honom till en familj med barn, katt och hund. Så nu trivs han, fast jag själv helst vill bara ta tillbaka honom..men man får ju inte vara egoistisk. :) Är det bra med dig? Kram Tova