söndag 17 februari 2008

Chokladmuffins med chokladbitar



För att hitta ny mat- och bakinspiration läser jag naturligtvis massor av andra matbloggar. Det finns så mycket man blir sugen på att prova! På A cat in the kitchen hittade jag det här underbara receptet på chokladmuffins! Eftersom det var Alla Hjärtans dag när jag bakade dem använde jag min hjärtanform i silikon istället för vanliga muffinsformar. När jag använder den brukar gräddningstiden bli ungefär 20 minuter istället för 10-15 minuter med vanliga muffinsformar. Dagmar, på bloggen A cat in the kitchen, skriver att det ska bli 12-14 medelstora muffins, inte så stora som de Amerikanska. Jag tycker att det var svårt att hitta passande muffinsformar till det. Smeten som inte fick plats i min silikonform klickade jag därför ut i vanliga bullformqar men det var gränsfall att de flöt ut över kanten! Kanske är det då bäst att ändå ta stora muffinsformar som brukar vara lätta att få tag på.
Chokladmuffins med chokladbitar


200 g smör, rumstempererat
3,5 dl florsocker
4 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 3/4 dl kakaopulver
3 dl vetemjöl
Din favoritchoklad bruten i bitar
(jag använde mjölkhoklad med nonstop)
Vispa smör och socker med elvisp i en bunke. Tillsätt äggen ett i taget, under vispning.
Rör samman de torra ingredienserna i en annan bunke, och rör sedan ner blandningen i ägg/smör/socker blandningen. Skeda upp smeten i muffionsformar. Stoppa ner ett par chokladbitar i varje muffin. Grädda i 190°C i 10-15 minuter. De är bäst när de fortfarande är lite kladdiga i mitten, så grädda inte för länge!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the TV Digital, I hope you enjoy. The address is http://tv-digital-brasil.blogspot.com. A hug.

Anonym sa...

Ja, troligen sa det ar