söndag 7 juni 2009

Ingen inspiration...

Det är nu en vecka sedan vi kom hem från vår Londonresa och jag har fortfarande inte hittat någon inspiration att skriva om resan. Luften har helt gått ur mig. Den senaste veckan har jag fått mer och mer ont i mina axlar och då hittar jag helt enkelt inte kraft till något annat än arbetet, därför att jag måste. Jag vill hur mycket som helst och jag blir så arg när jag inte orkar:(
Resan till London var iallafall riktigt lyckad. Både sol och regn bjöds det på men det hindrade inte oss från att gå på sightseeing dagen lång. Vi gick och vi gick och vi gick....Thomas var på sluttampen av stegtävlingen på sitt jobb, så vi åkte bara tunnelbana längre sträckor. Vi såg några av de stora sevärdheterna men vi har fortfarande mycket kvar att se så det var första men inte sista gången i London.
Vi bodde på ett Ibis hotell, några hundra meter från tunnelbanestationen Aldgate East. Helt okej hotell till bra pris.Vi hann även med att äta en massa god mat och dricka några glas god öl under våra dagar i staden. Enligt mig är maten halva nöjet med varje resa, men så är jag ju lite matstörd och matfixerad också. Det finns så mycket gott att smaka på vart man än kommer i världen! På den här resan hann vi med Sushi på Itsu i Soho, ett lite annorlunda sushiställe (för oss svenskar iallafall) där de olika rätterna snurrar runt och man plockar till sig de rätter man vill. Sedan betalar man efter färgkod på de tomma tallrikar man samlat på sig! När man väl sitter där vill man ju smaka allt! Väl värt ett besök!

Den engelska husmanskosten har inte rykte om sig att vara någon kulinarisk upplevelse så det valde vi att hoppa över. Däremot var vi sugna på att testa riktigt bra Fish & Chips, som nästan är Englands nationalrätt. Med hjälp av guideboken hittade vi ett riktigt bra ställe i Covent Garden. Enligt guideboken är Rock and Sole Plaice det bästa klassiska Fish & Chips stället i centrala London. Vi har inget att jämföra med men blev mätta och nöjda. Dessutom kunde vi sitta ute och äta och det är ju inte fel.

Riktigt god pizza på Pizza Express
Fikapaus på Starbucks.

En kväll hamnade vi på en Pakistansk restaurang av misstag. Vi hade tänkt oss Indisk mat och trodde att det var en Indisk restaurang, men det gjorde inget för det var spännande att prova något nytt. De rätter vi valde påminde mycket om Indisk mat men kanske ännu starkare än vad vi är vana vid. Riktigt gott.

Nu låter det som att vi inte gjorde något annat än åt och äta kan man ju göra hemma och vad skulle vi då i London att göra! Jo vi drack öl också faktiskt och vi hann med att se Towern, Tower Bridge, Madame Tussauds, Hyde Park, Covent Garden, Leadenhall Market, Chinatown, Båttur på Themsen och mycket , mycket mer. Hade vi haft några dagar till hade vi nog kunnat bocka av alla de stora sevärdheterna men det får bli vid nästa besök!


Jag och filmstjärnorna!

Klassisk Londonbild!
Big Ben

South Bank Harrods, den stora turistfällan!


Lite kläder till katterna kanske!?

Hyde Park

St Paul's Cathedral

Ser man på, det blev några rader om London till sist! Hoppas ni också blev inspirerade att åka dit!

1 kommentar:

Bettan... sa...

Vad skönt att du fick lite inspiration till sist. Jag har varit så nyfiken :)
Jsg blir jättesugen på att åka till London, eller sugen på att resa överhuvudtaget. Får se om det blir nån resa framöver. Hoppas att du blir bättre i dina axlar snart. Ta hand om dig :) KRAM!