söndag 18 februari 2018

Italiensk Kycklinglasagne

Som alla märkt vid det här laget är jag inte den flitigaste bloggaren. Jag har helt enkelt för många järn i elden. Alltid tycks jag ligga steget efter...
Just nu trängs tankar om odling, biodling, släktforskning, matlagning, vedhantering, semester och allehanda saker i huvudet. Ny plast ska inköpas och monteras på tunnelväxthuset. Nytt material ska inköpas till bisamhällena, gamla ramar ska smältas ner och trådas om, lever bina efter vintern? Hinner jag så alla fröer? Får jag plats med alla plantor......

Men idag lagade jag en så god middag så jag måste dela med mig av receptet. Ni vet en av de bästa sakerna med att gå på viktväktarna och att luncha med coachen efter vägningen är att man hinner prata så mycket mat och byta recept idéer med varandra. Coachen tipsade i torsdags om en kycklinglasagne som bland annat innehåller Ajvar (paprikaröra). Jag var lite tveksam just på grund av ajvaren. Hade fått för mig att jag inte gillar det. Men man är väl inte sämre än att man kan ändra sig.
Det blev så attans gott och sambon tyckte jag skulle laga en större sats i långpanna nästa gång. Bra betyg kan jag lova. Det här receptet kommer alltså från Viktväktarna och om man räknar SmartPoints Flex blir varje portion 8 Smartpoints.

Jag hade tänkt ta bild på hela formen, men vi var så sugna så ni får nöja er med en portionsbild.

Italiensk Kycklinglasange
6 portioner

1 Zucchini
2 klyftor Vitlök
1 msk Olivolja
1/2 tsk Salt
600 g Kycklingfilé
8 Soltorkade Tomater i olja, avrunna
1 kruka Basilika (eller 1 fpk fryst)
2 dl Fraiche 5 %
3 dl Ajvar  relish
2 dl Lättmjölk
1 tsk Salt
200 g Lasagneplattor

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Hyvla zucchini med osthyvel. Skala och hacka vitlöken. Hetta upp olja i en stekpanna och stek zucchini och vitlök tills zucchinin är mjuk och har fått lite färg. Salta och peppra och lägg åt sidan.
Strimla kycklingfilén och stek. Salta och peppra.
Strimla soltorkade tomater och riv basilikabladen i mindre bitar.
Blanda ihop fraiche, ajvar relish, mjölk och salt.
Häll lite av såsen i botten på en ugnsform. Varva lasagneplattor, kyckling, zucchini, soltorkade tomater, basilika och sås i formen. Avsluta med lasagneplattor och sås.
Grädda mitt i ugnen ca 20-30 minuter. Servera med sallad.


Inga kommentarer: