tisdag 11 november 2008

Supergod äpplpaj

Riktigt regnrusk och vad tror ni då att det är för dag?! Ledig dag förstås... Visserligen har det varit ganska mycket regn på sista tiden och det är ju vad vi här i södra Sverige är vana vid under vnterhalvåret, tyvärr. Sambon har bilen till jobbet så det var bara att klä på sig ordentligt och hoppa upp på cykeln för att komma in till stan. Visserligen regnade det men det var iallafall inte kallt så de var riktigt skönt att komma ut i friska luften en stund. Anledningentill att jag var tvungen att ge mig iväg, var att jag skulle köpa färg. Vi håller på och renoverar vårt sovrum och nu är det dags att måla garderobsdörrarna, vilket ska bli min uppgift. Thomas gör det mesta av jobbet, därför att han gör det bäst:) Men nu har jag fått tillåtelse att måla garderobsdörrarna! Elementen får jag hålla mig ifrån, för det blev inte godkänt sist! Färgen hade visst runnit lite... Okej, jag fick tag i färgen jag skulle ha och cyklade sedan hem för att sätta igång. Det var riktigt roligt att måla och jag tro att det blir godkänt, inga rinningar hittills! Men, vad tråkigt att vänta på att färgen ska torka så att amn kan måla en gång till... Ikväll klockan nio har färgen torkat i åtta timmar och då kan jag måla igen!

Som jag berättat förut har våra äppelträd dignat av frukt det här året. Jag har gett bort till höger och vänster men jag har fortfarande massor kvar. Till och med älgarna har fått sin del!Visserligen genom jägaren som sedan tänker skjuta dem. Men vem vet, de kanske lurar honom och mumsar i sig äpplena när han inte är där! Äpplen ja, tänkte ni skulle få ett recept på en supergod äppelpaj idag. Receptet har jag fått av en arbetskamrat och jag provade det i lördags. Sambon blev överförtjust eftersom han älskar allt sött och den här knäckiga pajen föll honom verkligen i smaken. Jag tycker också att den blev mumsig men skulle kunna tänka mig att minska sockermängden en aning. Får se hur jag gör nästa gång. Supergod äppelpaj, varsågoda!




Supergod äppelpaj
6 portioner

6 äpplen
150 g smör
3 dl havregryn
2 dl socker
½ dl ljus sirap
1 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk mjölk

Smält smöret i en kastrull och dra från värmen. Blanda i övriga ingredienser förutom äpplena. Skala, kärna ur och klyfta äpplena tunt och lägg dem i en smord pajform. Fördela smeten över äpplena. Grädda i 175° i 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med glass eller vaniljvisp.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du har blivit utmanad! :) Kram

Livet är Underbart sa...

Den äppelpajen blir till efterrätt imorgon kväll! Mums...