tisdag 18 augusti 2009

Baguette med pestosmör

Ja då är man inne i vardagslunken igen! Det gick bra att börja jobba igår men jag kan ju inte påstå att jag jublade över att vara tillbaka på jobbet. Det var härligt att träffa alla arbetskamrater igen nu när de flesta är tillbaka från semestern och det väger ju upp en del iallafall. Missförstå mig inte nu, jag trivs på mitt jobb, men jag hade gärna haft dubbelt så lång semester!

Nu får man istället sätta upp nya mål att sträva efter för att sätta guldkant på tillvaron. Just nu håller vi på att renovera vår hall inklusive trappa och det är enormt tillstökat i hela huset när ingenting står på sin vanliga plats. Jag ser fram emot när projektet är slutfört och jag kan städa varenda liten vrå och plocka i ordning allt! Det är ju något att se fram emot:) Om två veckor är det dags min och några vänners årliga loppisförsäljning i Brunnsparken i Ronneby. En gång varje sommar packar vi bilarna fulla med saker vi inte längre behöver eller tröttnat på och säljer av en del och tjänar en liten slant. Det är också något att se fram emot:) Nya tag som gäller alltså!

Det är alldeles för länge sedan jag la ut något nytt recept här på bloggen så jag tycker det är dags idag. Sommaren lider ju tyvärr mot sitt slut men några fina kvällar har vi nog kvar att njuta av och kanske det blir grillväder några gånger till innan det är dags att ställa in grillen. Då har jag ett tips på ett lättfixat tillbehör till vad man nu valt att lägga på grillen. Vi blev bjudna på de här oemotståndliga baguetterna hos våra vänner i Asarum en kväll för några veckor sedan. Det vattnas i munnen när jag drar mig till minnes doften och smaken...


Baguette med Pestosmör

1 baguette
1 dl färdigköpt pesto
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl hackad persilja
50 g smör
2 krm salt

Mixa pesto, vitlök, persilja, smör och salt. Skär skåror i brödet och fördela pestosmöret i dem. Klä in brödet i aluminiumfolie. Lägg på grillen i ca 5 minuter. NJUUUUT!

2 kommentarer:

Emma sa...

tack vännen för ditt stöd!kramar

J O S E F I N sa...

mums vad gott det sågut att vara!