måndag 31 augusti 2009

Österlen 2

Förra inlägget blev inte riktigt som jag tänkt mig! Dels har jag uppdaterat inläggssidan för att den ska bli mer lätthanterad och dels har jag jobbat med bilderna i photoshop.

För det första har jag precis börjat lära mig at göra fotocollage och det syns att jag är nybörjare. Jag har suttit och knåpat, ångrat och börjat om och varit beredd att kasta datorn i väggen. Idag tyckte jag att jag fått någorlunda ordning på det hela och bestämde mig även för att göra en liten uppdatering här på inläggsredigeringen.

Det blir nog bra det också men idag fick jag inte riktigt kläm på det kan man säga. Till slut när jag hade fått bilderna där jag ville ha dem och skulle skriva in texten så hoppade texten runt och la sig precis där den ville. Det slutade med att jag struntade i texten.

Här kommer istället en liten beskrivning av vad ni ser på föregående inläggs bilder och jag tror att bilderna blir större om ni klickar på dem...tror jag...

Det blev alltså ytterligare en Österlentur den här sommaren, den här gången tillsammans med Johanna. Hon tog mig med på en tur i sin nya bil, en Chrysler PT Cruiser. Tack Johanna för en helt underbar dag!Österlen var alltså målet för dagen men redan i Åhus blev det ett stopp för fika och fotografering vid havet. Sedan körde vi vidare och huvudmålet på Österlen var Haväng. Både jag och Johanna hade varit där tidigare men där är så vackert att vi längtade dit igen! Johanna var där fär flera år sedan men jag var där så sent som i våras. Därför visste jag att det är lätt att missa avtagsvägen, och det gjorde vi så klart! Det blev till att vända i Kivik, men sen hittade vi rätt med en gång. Haväng är verkligen en underbar plats med Verkeån som mynnar i havet. Vi gick en tur längs stranden och fotade denna vackra plats och satt en stund och njöt i sensommarvärmen.

Havsluften gjorde oss hungriga så nästa stopp blev ett stenkast bort på Buhres fisk i Kivik.

Färden gick sedan vidare till Ystad och nu var det så klart dags för fika igen. Dagens café Latte intogs på Café Snuggles tillsammans med en smaskig chokladkaka.

På vår väg tillbaka mot Blekinge stannade vi i det lilla mysiga samhället Vik, där ingen av oss varit förut, så även den här gången såg jag en ny plats på Österlen. Det finns verkligen hur många underbart vackra platser som helst på Österlen att upptäcka. Dagens tips: ÅK TILL ÖSTERLEN!!!

1 kommentar:

sara sa...

Om du vill ha ett riktigt roligt foto.collage program så sök efter Picasa 3. Det är gratis att ladda ner och väldigt lätt att använda. Ett tips!!!