måndag 21 december 2009

Kryddigt julknack

Nej rubriken är inte felstavad, det ska stå knack och inte knäck. Det här goda receptet har jag hämtat från Rebeccas kitchen, en blogg som jag läser varje dag. Hon har alltid så mycket bra idéer och ibland "snor" jag lite recept från henne. Denna kryddiga julknack, som hon valt att kalla sin variant av knäck har en massa olika juliga smaker och man kan ju variera smaksättningen helt efter eget tycke. Jag plagierade rakt av när jag gjorde min, men nästa gång provar jag nog någon ny spännande smaksättning. Jag använde mig av blandade naturella nötter, men man tar naturligtvis en nötsort man gillar!
Kryddigt julknack


1 dl ljust muscovadosocker
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
2 dl hackade nötter
2 tsk kakaopulver
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk apelsinzest
1 nypa salt


Blanda socker, grädde och sirap i en skål som går att köra i micro (dvs inte en skål i metall). Stoppa in den i micron och kör på full effekt några minuter tills det bubblar stora bubblor och röran börjar bli seg. (i min micro tog det ca 10 minuter innan massan började bli seg. Jag körde en minut i taget och tog ut och kontrollerade. Passa noga så det inte kokar över.)


Blanda i nötter, kanel, apelsinzest och sikta ner kakaon. Bred snabbt ut det på bakplåtspapper för att svalna.


Bryt i bitar. Förvara svalt.


2 kommentarer:

Emma sa...

Hej min vän!
ja frökusarna är med goda, men som sagt just nu vägar jag inte byta, men jag ska! måste trottsa sjukdomen! men visst är det gott med kanel?;)
ÅÅÅ surdeg är det godaste jag vet! har du lagt upp receptet?var det ett mörkt/grovt bröd eller ljust?
saknar dig vännen, hoppas vi kan få ihop någon dag och ses du jag och johanna!
ta hand om dig och tack för dina fina ord.
Många varma kramar/Emma

ishockeybilder.se sa...

Så gott !!


www.ishockeybilder.se