torsdag 26 november 2009

Trikolorbrownies

Nu har jag adventsfint i huset! Jag brukar alltid få stressa för att hinna putsa fönster och få upp adventspyntet i tid till första advent men i år tog jag tag i det hela i tid. Så nu är jag en fuskare i mina egna ögon, dvs. jag har tänt alla stakar och stjärnor flera dagar före första advent. Men det är ju såååå mörkt. Brukar det vara så här mörkt!? Och det är väl nästan en månad tills det vänder och blir ljusare tider igen. Och fram tills dess blir det bara mörkare och mörkare....Men genom att tända en massa ljus och  värmande brasor ska jag väl kunna klara dessa mörka dagar även i år!

När jag var färdig med allt pynt bestämde jag mig för att prova ett nytt recept på Brownies. För några veckor sedan köpte jag receptboken Choklad - Njutning för alla sinnen. En hel bok med enbart chokladrecept, perfekt för en chokoholic som jag:)
I ingredienslistan till de här kakorna finns både mörk choklad, vit choklad, mjölkchoklad och kakao. Funderade ett tag på om det kunde bli för mycket choklad......nej, så klart inte! Dessutom ska ju brownies avnjutas i lagom stora bitar, för de är ju mäktiga bakverk.

Måtten på bakformen man ska använda ska vara 20 x 20 cm, men en sådan form har inte jag. Därför vek jag ugnsfolie som en form i rätt storlek och placerade den i en större form. I utrymmet som blev över la jag en metallskål för att folien inte skulle ge vika. Det fungerade riktigt bra.

Just nu funderar jag på om det är lämpligt att frysa brownies. Har inte provat det förut. Annars får jag väl ge bort några till andra chokladälskare.

Här kommer receptet!
Trikolorbrownies
ca 20 st.

185 g smör
185 g mörk choklad (kakaohalt 70%)
3 ägg
275 g socker
80 g mjöl
30 g kakao
80 g mjölkhcoklad
80 g vit choklad

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och den mörka chokladen på låg värme och låt chokladen svalna något. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan chokladsmöret. Sikta ner mjöl och kakaopulver och rör om. Grovhacka mjölkhcokladen och den vita chokladen och vänd ner i smeten.

Klä en form med måtten  20 x 20 cm, med bakplåtspapper. Fördela smeten jämt i formen och grädda i 35 - 40 minuter. Låt svalna och skär sedan i 20 jämnstora kvadrater.


6 kommentarer:

Johanna sa...

Yummy! De var såååå goda! Tack för den trevliga och mysiga fikan!

Ursula sa...

Tack själv Johanna. Alltid lika trevligt att prata bort några timmar!

tova sa...

Gud vad gott det ser ut!!

tova sa...

Sv; det är en ragdoll :) Ja, jag har med hört det..åh jag som inte kommer på något med S i..:/ däremot är jag mkt inne på "Theo" haha:P sjukt gulligt namn enligt mig :)han heter egentligen S'elhemas Takoda..men det kan man ju inte gå runt och kalla honom..men hade iallafall tänkt något på T därav :)

Anonym sa...

Ganska mycket fett...?

Ursula sa...

Ja brownies innehåller en hel del fett, det har du rätt i, men man äter bara en åt gången å andra sidan!