torsdag 10 juni 2010

Pågens Brödpanel

Klockan är bara 7.20 och jag är redan vaken och har fått igång datorn! Jag vaknade innan klockan ringde och bestämde mig för att vara effektiv idag och utnyttja den tidiga morgonen med att skriva lite på den här försummade sidan!
Sommaren springer iväg med stormsteg och det känns som om ingenting blir gjort. Här har vi massor av ouppackade lådor efter flytten men det är egentligen ingen brådska så det får vänta. Istället hade jag tänkt plantera lite blommor nu på förmiddagen innan det är dags för eftermiddagspasset på jobbet. Däremellan ska jag luncha med en kollega/vän någonstans i Karlshamn:) Effektivitet är alltså mottot för dagen!!

Men först lite om det här inläggets rubrik, Pågens Brödpanel, som jag har fått förmånen att delta i. Det innebär att jag kommer att få nyheter från Pågen hemskickade för provsmakning med jämna mellanrum. Jättetrevligt tycker jag! Första sändningen fick jag i lördags och den innehöll Pågen Trekorn, Pågen Fröjd och Creméfyllda muffins med smak av sommarbär.

Jag har tagit hjälp av familj och vänner med att provsmaka och här kommer resultatet:

Pågen Creméfyllda muffins med smak av sommarbärEftersom jag gillar att baka själv är det sällan det finns  köpekakor hemma hos oss. Därför har jag dålig koll på hur de "ska" smaka. Jag tog med muffinsen till mina vänner Carina & Peo och bjöd till fikat och vi var tyvärr överens om att de var lite väl torra för vår smak men det hindrade inte att vi tog en till:) Creméfyllningen piffade upp dem lite men smakade i sig inte så mycket. Sommarbärssmaken var det delade meningar om, jag tycker att sommarbären tillsammans med fyllningen blev i sötaste laget medan de andra inte tyckte bärsmaken kändes så mycket. Slutomdöme blir en godkänd muffin som passar bra till ett glas saft i sommarvärmen på stranden:)
Förpackningen innehåller 8 muffins och rekommenderat cirkapris är 22,50 kr.

Pågen Trekorn


Enligt Pågen ett bröd för dig som älskar gott osötat grovbröd.
Inte tillräckligt grovt för min smak, lite väl tunt som frukostbröd men passar säkert mycket bättre som tillbehör till en soppa eller varför inte rosta det. Absolut inget fel på smaken men som sambon sa så påminner det i smak och konsistens om många andra liknande bröd, så tyvärr inget revolutionerande!

Pågen FröjdHar enligt Pågen genomgått en förvandling och är nu ett delat grovt portionsbröd. Det innehåller bl a linfrön, solrosfrön och melonkärnor.

Jag håller faktiskt med pågen i följande beskrivning.

För dig som älskar bröd som är rika på fröer. Fullkornsråg och fullkornshavre ger en stor smakrikedom. Bröden får sin karaktär genom fröna som också bidrar med en aningen kryddig ton. Mjuka och saftiga!

Ett perfekt utflyktsbröd med lite tuggmotstånd genom alla olika fröer. Två dubbla med stekt ägg emellan fick bli min lunch på loppisen i söndags och det smakade bra i solskenet.
Varje förpackning innehåller 6 dubbla bröd och rekommenderat cirkapris är 20,90 kr.

Slutsats av min första provsmakning i Pågens Brödpanel blir Godkänt på två av produkterna, Trekorn och Creméfyllda muffins med smak av sommarbär och Väl Godkänt på Fröjd.


Inga kommentarer: