söndag 13 mars 2011

Pågens Nyheter

För ett tag sedan fick jag fyra av Pågens nyheter för provsmakning. Den här gången var det Krisprolls Müsliskorpor, LingonGrova Special, Veteklämmor och Pågen Lant som skulle smakas och bedömas. Före min bedömning av varje bröd kommer Pågens egen beskrivning av produkten.

Krisprolls Müsliskorpor

För dig som vill ha en skorpa med krispigt knaprig müsli. Den solmogna havren är varsamt rostad och får därigenom en rund och fyllig smak. Korinterna ger en angenäm sötma och de gula linfröna rundar mjukt av. KRISPROLLS Müsli ger dig en god start på dagen och en lika god fortsättning!


Den här skorpan känns riktigt nyttig samtidigt som den har en söt smak från korinterna som jag trodde var russin. Riktigt god även utan smör. LingonGrova Special

För dig som älskar ett välsmakande grovbröd med mer lingon och mindre socker! Rikt och fylligt av fullkornsråg och med surdeg som ger ett uns av syrlighet. De hela rågkärnorna bidrar med karaktär och en mustigare ton, vilken solroskärnorna mjukt rundar av.


Ett gott frukostbröd med hela korn som ger lite att tugga på. Men jag saknar sötman som vanliga Lingongrova har. Nyttigt dock med mindre socker.

Veteklämmor

För dig som älskar extra mjuka Veteklämmor. Med solmoget vete som ger en härligt god smak. Fyll dem med ditt favoritpålägg och njut!Mycket god smak på dessa dubbelmackor som passar bra till utflykten. Tyckte dock att dessa extra mjuka bröd var för mjuka. Lite degig känsla faktiskt.

Pågen Lant

Vi bakar det på de finaste råvaror. Med ett durumvete som ger en härligt god smak. Med kallpressad rapsolja som skapar en mjukt nötaktig ton. Med surdeg för en mild syrlighet.
Om du föredrar en hårdare skorpa och känslan av nygräddat bröd: Värm gärna i ugnen på 175°C i 8-10 minuter.Synd att man inte känner smaken av surdeg i det här Lantbrödet som jag annars tycker var riktigt gott.

Jag tycker alla de här produkterna är värda att prova och av de här fyra kommer jag att fortsätta köpa LingonGrova Special som passar jättebra som frukostbröd med ost, skinka eller leverpastej som pålägg. Skorporna med müsli kommer säkerligen också bli en favorit som passar bra till en kopp te när som helst under dagen. De andra två bröden var det absolut inget fel på, men kommer inte att bli mina favoriter. Jag föredrar mera tuggmotstånd och struktur. Men kanske ni tycker annorlunda!

1 kommentar:

Gitte sa...

Lingongrova Special, den bara måste vi prova!