fredag 19 oktober 2012

Kycklingcurry

Kyckling och curry är smaker som går mycket bra ihop och så att säga gifter sig. Jag har provat många varianter på kycklingcurry, men den här har blivit min favorit och jag brukar laga den här satsen då och då och frysa in det som blir över till matlådor att ha med till jobbet. De dagar jag värmer den här rätten i lunchrummet på jobbet är det ofta arbetskamrater tycker det doftar så gott att de vill ha receptet. Jag funderade därför på varför denna favorit inte hamnat här på bloggen. Troligtvis för att den inte gör sig så bra på bild! Men jag lovar, den är mycket godare än den ser ut. Och lättlagat är det också, inte dumt va:). När man brynt lök och kyckling i grytan tillsätter man övriga ingredienser och sedan räcker det att röra runt några gånger tills kycklingen är färdig. Därefter tillkommer ju pillgörat att plocka kycklingköttet från benen, men det går ganska snabbt!

 

Kycklingcurry


1 fpk kycklingdelar, ca 1 kg
300 g gul lök
3 vitlöksklyftor
1 squash
2 äpplen
2 msk olivolja
3 msk curry
2 burkar krossade tomater
3 msk mango chutney
2 hönsbuljongtärningar
2 dl naturell youghurt

Hacka all lök. Skär squash och äpplen i tärningar. Fräs lök och curry i olja i en stor gryta. Lägg i kycklingdelarna och låt dem få lite färg. Tillsätt krossade tomater, mango chutney, yoghurt och hönsbuljong. Tillsätt även squash och äpple. Rör om och låt curryn koka under lock i 30 till 40 minuter, tills kycklingen börjar släppa från benen.
Fiska upp kycklingdelarna från grytan och låt dem svalna så pass att du kan ta i dem med fingrarna. Ta bort skinnet från kycklingen. Plocka köttet från benen och lägg tillbaka i grytan. Rör om och smaka av. Kanske behövs mer mango chutney eller curry. Om du tycker konsistensen är för tunn, tillsätt lite redning. Servera med basmatiris och mango chutney.

6 kommentarer:

A.L.M. sa...

Hej Jag är Ana från Fooduel.com. Det är en plats där användarna röstar recept
1 till 10.

Det finns en rangordning av de bästa recepten och en profil med dina röstat recept. Varje recept har en länk till bloggen som tillhör receptet. På så sätt kommer du att få trafik till din blogg

Det är enkelt, snabbt och roligt. Det bästa fotot recept kommer att vara här.

Jag inbjuder dig att komma in, lägg till din blogg och ladda ett recept med en fin bild.

Vi skulle älska att du deltar med några recept som denna. Ser fantastiskt!

Hälsningar

http://www.Fooduel.com

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Angelica sa...

Hej hej!
Jobbar på ett produktionsbolag som heter STO-CPH. VI ska spela in ett matlagningsprogram i Karlshamn. Är du intresserad av att ansöka till programmet, skicka in ett mail till; svt-mat@sto-cph.com så berättar vi mer!

MVH/Angelica