Fetaostfyllda lammfärsbiffar med grönsakscouscous
6 portioner
600 g lammfärs
1 ägg
Rivet skal av ½ citron
1 vitlöksklyfta
½ dl ströbröd
100 g fetaost
1 msk olja
Grönsakscouscous
1 purjolök
1 röd och 1 gul paprika
1 zucchini
1 msk smör
3 dl couscous
3 dl grönsaksbuljong
2-3 msk pressad citron
1 dl färsk hackad persilja
Salt
Svartpeppar
Blanda lammfärs, ägg och rivet citronskal. Skala vitlöksklyftan och pressa ner den i färsen. Tillsätt ströbröd och blanda väl. Låt fetaosten rinna av. Forma 6 biffar av lammfärsen och lägg lite smulad fetaost på varje biff. Nyp ihop färsen noggrant runt osten.
Grönsakscouscous:
Skölj purjolöken noggrant och skär den i skivor. Kärna ur och hacka paprikorna. Skär zucchinin i bitar. Smält smöret i en gryta, lägg i grönsakerna och fräs i några minuter under omrörning. Tillsätt couscousen och häll på buljongen. Låt koka upp, lägg på ett lock och låt grytan stå 7 minuter vid sidan av plattan. Rör sedan om så att grynen blir fluffiga och smaksätt med pressad citron, hackad persilja, salt och peppar.
Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg biffarna med skarven neråt i pannan och stek 5 minuter på varje sida, så att biffarna får en fin stekyta. Tillsätt 1 dl vatten i pannan och låt biffarna puttra tills de är färdiga i mitten. Servera biffarna tillsammans med grönsakscouscousen. Tzaziki passar också bra till
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar