torsdag 12 mars 2009

Våren är här!

Idag känns det verkligen som att våren är på väg på riktigt! Solen skiner, fåglarna kvittrar och vårblommorna skiner i kapp med varandra! Vilken poet jag skulle kunna bli, eller hur!? Solen lockade iallafall ut mig i trädgården för att ta lite bilder på de blommande vårtecknen.
Vintergäcken har ju blommat länge, men nu står de verkligen i full blom. Snödropparna har kommit upp ordentligt och jag lyckades hitta en liten krokus som vågat krypa upp genom gräsmattan. Helt underbart att det börjar spira och blomma i trädgården och i naturen.
Synd bara att det inte bara är blommorna som växer. Snart är det även dax att ta hand om allt ogräs som av någon anledning alltid växer snabbare än de växter man själv planterat! Jag är alltid flitig med att ta hand om allt skräp i trädgården på våren innan ogräset börjat sätta fart. Sedan allt eftersom våren och sommaren går, tappar jag sugen lite.
Det är svårt att hinna med och vara på hugget en sommar när regnet öser ner och sniglarna frodas och förökar sig lavinartat. Jag hatar verkligen sniglar! De käkar glupskt i sig mina jordgubbar, tagetes, sallad, tomater, gurka, ja allt som jag trodde var mitt och tänkt stoppa i min egen mun! Tänk om man kunde dressera dem att bara äta sånt som jag betraktar som ogräs och spara allt det goda och vackra till mig...Det är nog bara att fortsätta drömma om den perfekta trädgården utan ogräs och sniglar och bekämpa eländet så gott man kan:)2 kommentarer:

Bettan... sa...

Hejsan! Vilka härliga vårtecken. Jag och Jessica stötte också på lite snödroppar här utanför igår. Visst är det underbart :)
Hoppas allt är bra, Kram!

Anonym sa...

Värme värme värme....ser underbart våraktigt ut..