tisdag 28 juli 2009

Skogstur

Min tre veckor långa semester har precis börjat och jag försöker ta det lugnt och njuta så mycket jag bara hinner! En del måsten finns det ju men en del tråkiga saker kan man ju spara tills vardagen är tillbaka, eller hur!?

Igår bestämde jag mig för att vidga mina vyer i Blekingeskogarna och försöka hitta ett nytt svamp-eller bärställe. Jag hade ett litet hum om i vilka trakter jag skulle prova lyckan, men när jag kört ett tag var jag ute på helt okända små grusvägar. Riktigt spännande var det att köra omkring på små vägar och inte veta vad som väntar bakom nästa krök eller vägskäl! När jag var lagom långt in i skogen och ganska långt från närmsta sommarhus fann jag en liten skogsväg som slingrade sig in i skogen och magkänslan sa mig att här skulle jag stanna.
När jag slog upp bildörren rakt upp i ett blåbärsris förstod jag att jag hamnat precis rätt och jag behövde inte gå många meter in i skogen för att hitta hur mycket bär som helst! När jag gått ytterligare en bit kom jag fram till en liten sjö och där vid kanten av sjön var bären enormt stora och fina.

Det var underbart tyst och avkopplande i skogen och det enda som kunde stressa var väl möjligtvis att det fanns så mycket fina blåbär att det var en omöjlighet för mig att plocka alla själv. Man blir lite hagalen och självisk när man ser alla dessa bär men i år är ett sådant fenomenalt blåbärsår att det räcker och blir över till alla som är beredda att kröka ryggen några timmar En sak är säker, om jag hittar dit igen så styr jag bilen dit fler gånger den här veckan!2 kommentarer:

Bettan... sa...

Åh, vad härligt!
Jag känner inte riktigt till skogarna här nere, det är ju det som är det tråkiga med att flytta men jag ska också försöka ge mig ut nån dag och se om jag hittar nått!

Rekommenderar dig verkligen att åka till Riga nån gång. Jättetrevlig stad och ganska billig resa :)
Stockholm är ju aldrig fel det heller...alltid skönt att komma hemifrån och få lite miljöombyte ju :)
Kram!

Emma sa...

Tack så mycket ursula! ja jag hoppas med det! nu kan vi inspirera varandra till god mat och bak;)Många kramar