söndag 8 november 2009

Hemma hos mig. Före & Efter......

......hallrenovering. Vårt stora renoveringsprojekt här hemma som vi har hållit på med sedan i våras blev helt färdigt för ungefär en månad sedan. Vi har bott i vårt hus i lite mer än fem år nu och vi har nu så att säga gått runt hela huset vad gäller tapetsering, målning osv. Det sista, som vi dragit på in i det längsta var hallen, i sin helhet nerifrån och upp till övervåningen. Vi har lagt nytt golv både uppe och nere, tapetserat slipat och målat trappan, bytt ytterdörr mm. mm. Som ni förstår så tog det sin lilla tid.
När vi flyttade in för fem år sedan gick jag runt och tog bilder i alla rum från olika vinklar och vrår. Jag har massor av bilder men ingen som visar riktigt bra hur det såg ut innan i trappan. Därför får det bli ett litet hopplock av bilder för att gestalta den stora förvandlingen, enligt mig iallafall.

FÖRE var trappan klädd med en grön heltäckningsmatta. På övervåningen fanns en plastmatta i någon brungrön nyans och på undervåningen fanns en beige plastmatta i hallen. På väggarna satt en ljus strukturtapet.

EFTER är trappan befriad från heltäckningsmattan, slipad och vitmålad. I hallen på nedervåningen finns numera ett grått laminatgolv som ser ut som klinkers och på övervåningen ligger numera ett borstat trägolv i furu. Strukturtapeten är utbytt mot en slät ljus tapet.

Min sambo har slitit hårt och varit jätteduktig. Jag lovade att ge honom beröm här:) Jag har talat om hur det ska se ut och han har arbetat och svettats och svurit en del! Så här bra blev det!5 kommentarer:

Anonym sa...

Ni är så duktiga och det har blivit så fint! /Lena

Ursula sa...

Tack Lena! Jag blev riktigt nöjd med den vita trappan tillsammans med det gråa golvet. Och du, det är Thomas som varit den duktiga, jag stod för designen:)

Ralf sa...

Oj, ja man blev riktigt överraskad när man såg de nya bilderna, vilken lyckad förändring :)

marina karlsson sa...

Skitsnyggt! All heder till din "gubbe" som jobbat så bra.

Älskar "före efter bilder". Kramar, Marina

Ursula sa...

Tack Ralf Och Marina!