måndag 15 december 2008

Ischoklad

Faktum är att ischoklad aldrig varit min favorit bland julgodis. Men, eftersom jag är en gottegris äter jag det ändå om det bjuds så klart! Sambon däremot, är enormt förtjust i ischoklad och att göra egen ischoklad är hans måste när det börjar lacka mot jul. Alltså var det i veckan dags för honom att fixa sitt älskade julgodis och han kom med en ny idé om att ha i lite nougat, som också råkar vara en av hans favoritsötsaker:) Han råkar gilla alla de sötaste sötsaker som finns som nougat, punschpraliner, marsipanbröd och allt annat som jag själv kallar ettersött, så sött det bara kan bli. Jag delar inte riktigt hans förtjusning utan föredrar i stället mörk choklad med hög kakaohalt. Men, när han nu kom med idén att piffa upp ischokladen med lite nougat så hakade jag på och föreslog att han även skulle tillsätta lite rostad flagad mandel, för jag gillar lite knaster i choklad och plötsligt hade vi en ischoklad som även föll mig i smaken! Det blev en del ingredienser över när sambon var färdig så idag kunde jag inte låta bli att göra några fler nougatischoklad. Eftersom formarna var slut använde jag några silikonformar i stället. En av formarna jag använde är en pralinform från Tupperware, men det går lika bra att använda iskubsformar i silikon. Jag använde en med form av hjärtan och en med form av citronklyftor. När den flagade mandeln tog slut la jag istället i en hasselnöt för att få till lite knaster!

Ischoklad med nougat och mandel

100 g kokosfett
100 g odense nougat
200 g mörk choklad
rostad flagad mandel eller hasselnötter

Dela kokosfett och nougat i mindre bitar. Grovhacka chokladen. Smält i mikro på högsta effekt 1-2 minuter och rör sedan chokladsmeten slät. Lägg lite flagad mandel eller en hasselnöt i botten av varje form och fyll sedan med chokladsmet. Ställ kallt att stelna. Njut!1 kommentar:

Stefan sa...

Jag såg att du deltog i tävlingen om en systemkamera nyligen och tänkte därför tipsa dig om att jag själv delar ut en Nikon D60 nu, till ett värde av 5000 kronor. Det enda man måste göra är att länka till mig.

Länk: omdigitalkameror.se/vinn-en-nikon-systemkamera

Tyvärr lyckades jag inte hitta någon kontaktadress, så jag valde att skriva en kommentar om det. Se det som ett personligt meddelande och absolut inget du behöver visa upp för dina besökare.