onsdag 8 juli 2009

Citronmuffins

Efter mitt långa uppehåll både i bloggande och bakning verkar det som att jag skapat ett behov för både och! Eftersom förmiddagen är ledig och det är lite svalare väder i dag passade det därför bra med lite mera bakning. Dagens recept blev Citonmuffins. Helt vanliga muffins, hur enkelt som helst att baka utan krusiduller! Annars har jag en tendens att krångla till det och baka alldeles för avancerade kakor som både tar lång tid och har en lång ingredienslista.



Det är receptet är glutenfritt eftersom det innehåller potatismjöl istället för vetemjöl och det går att göra laktosfritt om man använder laktosfritt matfett. Jag använde vanliga bullformar som jag satte i min muffinsform av metall. Det blir 12 muffins i den formen, så jag bakade i två omgångar efetrsom receptet ger ca 20 muffins.


Citronmuffins
Ca 20 st

200 g margarin eller smör
2 dl florsocker
Rivet skal av en citron
2 ägg
2 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

Ställ muffinsformar på en långpanna eller i en muffinsform. Rör samman matfettet och sockret. Tillsätt citronskalet och äggen. Rör i potatismjölet blandat med bakpulvret. Fyll smeten till knappt hälften i formarna. Grädda muffinsen i 200°, mitt i ugnen ca 10 minuter.

1 kommentar:

Anna & Elin sa...

Jätte bra recept, bra att du skrev att det var glutenfritt! nu ska v i baka :)