söndag 18 september 2011

Bröd från Pågen

Några gånger om året provsmakar jag brödnyheter från Pågen. Det är faktiskt några månader sedan jag fick senaste leveransen för provsmakning. Så även om bröden har funnits i bröddisken sedan början av sommaren kommer här några små tips om vad Pågen har att erbjuda! Kursiv text är Pågens egen beskrivning av bröden.

Focaccia Rosmarin Havssalt Olivolja
 Vi bakar Foccacia på de finaste råvaror. Med inspiration från Italien. Med durumvete för en härligt god smak och olivolja som skapar en  mild mjuk ton. Med rosmarin och finkornigt havssalt för den där riktigt goda focacciasmaken. Den här Focaccian kan man äta precis som den är men den vinner på att bakas några minuter i ugnen både för doften och smakens skull. Lite halvt bakeoffbröd skulle man kunna säga. Jag provåt inte före ugnsbakning, men brödet kändes lite torrt utan bakning. Mycket god smak av rosmarin perfekt att servera när man har gäster men inte orkar baka!

RågFranska
 För dig som älskar ett franskbröd som är rikt på råg. Vi bakar på 100% rågmjöl vilket ger en vuxen och mogen smak. Dessutom härligt frasigt när du rostar det.Ett lite grövre rostebröd när man vill känna sig lite nyttigare. Jag provade det även till varma mackor men tyckte det var för grovt till det. Brödsmaken framträdde då för mycket så de goda påläggssmakerna försvann.


Fullkornsbröd
För dig som älskar ett saftigt och osötat fullkornsbröd. Fullkornsmjölet och surdegen av råg ger en mustig smakrikedom. Så också vörten och den mörka malten. De klippta kärnorna av korn och råg bidrar med en rik karaktär.Det här fullkornsbrödet föll mig i smaken. Mycket smak och hela korn med lång mättnad. Mycket bra frukostbröd.

Pan di Sole Surdeg Solrosfrön Linfrön
Vi bakar Pan di Sole på de finaste råvaror. Med inspiration från Italien. Med durumvete för mjuk och rund snaak. Med solroskärnor och linfrön som ger karaktär och med egen surdeg av vete och råg för en mildsyrlighet.Ytterligare ett "halvbakeoff" som jag valde att äta som det är. Väldigt kompakt men goda smaker och tuggmotstånd från solrosfrön och linfrön. Lite annorlunda köpebröd än vad man är van vid.

Stenungsbakad Ciabatta & Stenugnsbakad Baguette
Pågen Stenugnsbakad Ciabatta och Pågen Stenugnsbakad Baguette ger dig en känsla av nybakat hemma! Den förhöjer måltiden och är perfekt till soppan, salladen eller bara tillsammans med olivolja och flingsalt.
De här båda bröden är packade i modifierad atmosfär, vilket ger en lång hållbarhet, utan konserveringsmedel eller tillsatser. Perfekta bröd att ha på lut när man får oväntat besök eller om man blir sugen på nybakat men känner sig lite lat. Bara att värma upp i ugn några minuter. Mycket gott dessutom!

Inga kommentarer: