söndag 25 september 2011

Höstutflykt

Sedan två år tillbaka brukar jag och arbetskollegan/vännen Johanna åka på en liten sensommar/höstutflykt tillsammans. De två tidigare åren har resan gått till Österlen och vi har haft det jättemysigt. Det här året bestämde vi oss för att bege oss i motsatt riktning och färden gick till Kalmar och Öland. På våra utflykter står mat och fika i fokus och sedan brukar det även bli lite, lite shopping. Men det viktigaste är att hinna med att fika iallafall två gånger!
Eftersom det var dagen före lön snålade vi lite och hade egen förmiddagsfika med oss. Vi stannade i Bröms och solen sken men det var ganska kallt och blåsigt. Enligt väderprognosen skulle det komma regnskurar under dagen både i Kalmar och på Öland, men i Blekinge klarade vi oss iallafall från regn.
När vi klev ur bilen i Kalmar så började det att regna! Vi startade därför Kalmarbesöket med lite inomhusshoping på Giraffen. Regnet gick över ganska snabbt och vi kunde sedan strosa runt i Kalmar torrskodda ända tills vi skulle åka därifrån, då nästa skur kom.
S(kaffe)riet åt vi en alldeles utmärkt lunch. Jag valde souvlaki med klyftpotatis, tzatziki och tomatsås och Johanna bestämde sig för Lax med potatis.

Jag läser ju och inspireras av många olika bloggar. En underbar blogg med underbara bilder ät Bara en kaka till. Helena som bloggar, bor på Öland och på hennes blogg fick jag tips om Gårdby Café och Lanthandel. Det var mest Caféet vi var ute efter! Varje utflykt av rang måste ju innehålla minst en riktigt go kalorifika:). Stället uppfyllde verkligen förväntningarna, synd bara att det ligger så långt ifrån Blekinge, annars hade jag kunnat bli stammis där. Lantlig charm och mumsig fika i gammaldags miljö samt en mysig inrednings/klädbutik är vad Gårdby bjuder på. Jag rekommenderar varmt ett besök här nästa gång ni besöker Öland. Öppet året runt, men jag kan tänka mig trängseln under sommaren, så offseason är inte fel. Här kommer några inspirerande bilder från Gårdby!3 kommentarer:

Johanna sa...

Va fina bilderna blev! Tack för en trevlig dag!

Ursula sa...

Tack själv! Alltid lika trevligt:). Ses på jobbet!

Maria Berggren sa...

Där var jag i somras. Jättemysigt.