måndag 12 september 2011

Karpathos Stränder

En av anledningarna till att vi åkte tillbaka till Karpathos var faktiskt den,  enligt oss bästa stranden vi varit på i Grekland. Och då har vi varit på många grekiska öar och många stränder har det blivit! Det säger inte lite:)

Apela beach är en klapperstenstrand med underbart klart vatten och omsluten av Karpathos berg. För att ta sig dit måste man antingen åka badbåt från Pigadia eller köra den branta slingriga vägen nerför berget med bil eller vespa. Vi hyrde en söt liten blå Fiat Panda och tog oss sakta ner till denna underbara strand tre av dagarna på Karpathos.

När vi besökte ön för tre år sedan var det lågsäsong i början av juni och inte så mycket turister. Då var det inga problem att parkera bilen längs med vägen,  precis där stigen ner till stranden börjar eller vid tavernan en bit ovanför stranden. Nu i augusti, mitt i högsäsong, gällde det att vara ute i god tid på morgonen om man ville hitta en parkeringsplats inte alltför långt iväg från stranden. Eller kunde man avsluta sin örundtur med ett besök på Apela framåt sena eftermiddagen när många redan gett sig hemåt.

Tre av dagarna på Karpathos badade vi på stranden i Pigadia. Från den stranden har jag faktiskt inga bilder den här gången. Man blir lite bortskämd när man varit på vackra Apelastranden.
En av dagarna när vi var ute och såg oss omkring på ön badade vi på en öde strand nedanför Tavernan Under the trees. Det hade blåst in mycket skräp på stranden och det gick höga vågor, men det var ett underbart dopp efter maten. Tur att vi hade våra badskor, för det var stenigt och inte tillfixat för bad.
De övriga dagarna var det alltså Apela som gällde.

När jag startade den här bloggen lovade jag min sambo att han skulle slippa vara med på bild och eftersom det oftast är jag själv som sköter fotograferandet när vi är ute och reser fastnar jag själv inte så ofta. Så om ni har undrat varför vi själva nästan aldrig är med på bilderna har ni nu fått svar på det!

Njut nu av strandbilderna från Karpathos, så kanske ni blir inspirerade att besöka denna underbara ö!!1 kommentar:

Ann Tigerman sa...

Verkligen jättefint! Nu förstår jag varför ni åkte tillbaks dit igen.