onsdag 21 september 2011

Äppelbröd

"Mitt kök" heter en av bilagorna som Expressen/Kvällsposten ger ut varje vecka. Den säljs onsdag till fredag och jag kan naturligtvis inte låta bli att köpa den:) Varje vecka! För ett par veckor sedan fanns ett recept på världens enklaste bröd. Det innehåller bland annat bikarbonat och äpple vilket gör det snabbakat respektive saftigt. Bikarbonaten färgar också solrosfröna gröna! En kemisk reaktion i köket som jag aldrig varit med om tidigare. Men gott blev det! Rekommenderas om man är sugen på nybakat bröd, men inte har tid att vänta på att degen ska jäsa.



Äppelbröd
1 limpa

2 dl havregryn
5 dl mjöl (jag använde rågsikt)
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
2 tsk bikarbonat
4 dl filmjölk
1 skalat, urkärnat och tärnat äpple
3 msk honung
1/2 tsk salt

Blanda samman alla ingredienser.
Smörj brödformen och häll upp degen i formen.
Grädda i ugn 150 grader i cirka 1 timme.

1 kommentar:

Eva sa...

Testar nog detta på lördag...