Rödbets- och valnötsbrownies
Ca 25 st.
200 g smör
225 g mörk choklad
3 ägg
4 dl strösocker
3-4 dl kokta, rivna rödbetor
2 msk apelsinlikör eller färskpressad apelsin (jag använde cointreau)
150 g hackade valnötter
1 1/2 dl vetemjölChokladsmörkräm:
75 g grovhackad mörk choklad
3 msk starkt kaffe
50 g rumsvarmt smör
100 g rumsvarm philadelphiaost
1 dl florsocker
Rivet skal av ½ apelsin
Sätt ugnen på 200°. Smält smör och choklad i vattenbad. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner chokladblandningen i äggvispet. Blanda i rödbetor, likör och valnötter. Vänd sist ner mjölet. Häll smeten i en smord och mjölad långpanna, ca 20x30 cm. Grädda i mitten av ugnen 35-40 minuter. Låt kallna.
Smält chokladen till krämen i vattenbad. Blanda i kaffet. Vispa ihop smör, ost, florsocker och apelsinskal. Rör ner en klick av ost/smörblandningen i chokladen. Blanda sedan chokladen i ost/smörblandningen. Bred krämen över kakan och skär upp i rutor. Förvara i kylskåp.
75 g grovhackad mörk choklad
3 msk starkt kaffe
50 g rumsvarmt smör
100 g rumsvarm philadelphiaost
1 dl florsocker
Rivet skal av ½ apelsin
Sätt ugnen på 200°. Smält smör och choklad i vattenbad. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner chokladblandningen i äggvispet. Blanda i rödbetor, likör och valnötter. Vänd sist ner mjölet. Häll smeten i en smord och mjölad långpanna, ca 20x30 cm. Grädda i mitten av ugnen 35-40 minuter. Låt kallna.
Smält chokladen till krämen i vattenbad. Blanda i kaffet. Vispa ihop smör, ost, florsocker och apelsinskal. Rör ner en klick av ost/smörblandningen i chokladen. Blanda sedan chokladen i ost/smörblandningen. Bred krämen över kakan och skär upp i rutor. Förvara i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar