Som jag berättat förut har våra äppelträd dignat av frukt det här året. Jag har gett bort till höger och vänster men jag har fortfarande massor kvar. Till och med älgarna har fått sin del!Visserligen genom jägaren som sedan tänker skjuta dem. Men vem vet, de kanske lurar honom och mumsar i sig äpplena när han inte är där! Äpplen ja, tänkte ni skulle få ett recept på en supergod äppelpaj idag. Receptet har jag fått av en arbetskamrat och jag provade det i lördags. Sambon blev överförtjust eftersom han älskar allt sött och den här knäckiga pajen föll honom verkligen i smaken. Jag tycker också att den blev mumsig men skulle kunna tänka mig att minska sockermängden en aning. Får se hur jag gör nästa gång. Supergod äppelpaj, varsågoda!
Supergod äppelpaj
6 portioner
6 äpplen
150 g smör
3 dl havregryn
2 dl socker
½ dl ljus sirap
1 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk mjölk
Smält smöret i en kastrull och dra från värmen. Blanda i övriga ingredienser förutom äpplena. Skala, kärna ur och klyfta äpplena tunt och lägg dem i en smord pajform. Fördela smeten över äpplena. Grädda i 175° i 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med glass eller vaniljvisp.
6 portioner
6 äpplen
150 g smör
3 dl havregryn
2 dl socker
½ dl ljus sirap
1 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk mjölk
Smält smöret i en kastrull och dra från värmen. Blanda i övriga ingredienser förutom äpplena. Skala, kärna ur och klyfta äpplena tunt och lägg dem i en smord pajform. Fördela smeten över äpplena. Grädda i 175° i 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med glass eller vaniljvisp.
2 kommentarer:
Du har blivit utmanad! :) Kram
Den äppelpajen blir till efterrätt imorgon kväll! Mums...
Skicka en kommentar