Nytt år, nya möjligheter och ny matinspiration. Det är på tiden att jag bjuder er på lite nya recept eftersom det varit dåligt med det på sista tiden. Sedan några veckor tillbaka säljer Kvällsposten/Expressen en kokbok som bilaga till sin tidning. Kokböckerna har olika geografiska teman och jag köper den inte varje vecka, men nästan. Några böcker har jag blivit lite besviken på och några är helt underbara och inspirerande. Ikväll ville vi prova att laga något nytt och eftersom vi har gott om lammfärs i frysen sökte jag efter något snabbt och lättlagat i mina nya kokböcker. Valet föll på Lammfärsbiff i pitabröd ett recept som finns med i boken Grekland. Den här rätten är en blandning mellan hamburgare, kebab och grekisk sallad skulle man kunna säga. En god kombination tyckte vi, så därför får ni också ta del av receptet.
Lammfärsbiff i pitabröd
Till fyra personer behövs:
1 kokt kall potatis
400 g lammfärs
1 dl vatten
1 ägg
3 msk söt grovkornig senap
1/2 dl hackad persilja
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk nymald svartpeppar
smör till stekning
SALLAD:
100 g isbergssallad
2 tomater
1 bit gurka
1 paprika
2-3 salldslökar eller 1 rödlök
150 g fetaost
100 g svarta oliver
TILLBEHÖR:
4 pitabröd
tsatsiki
Sätt ugnen på 200 °. Värm pitabröden 4-5 minuter precis före servering.
Strimla salladen och löken, skär tomater och gurka i skivor och tärna paprikan och osten. Blanda grönsaker ost och oliver.
Pressa eller mosa den kokta potatisen Blanda lammfärs, potatis, vatten, ägg, senap, persilja, salt och svartpeppar i en bunke. Forma 4 biffar och stek dem i smör, 3-4 minuter per sida.
Lägg biffarna i de varma pitabröden och servera salladen och tsatsiki till.
3 kommentarer:
Ser kanon gott ut...mmmmm
Syns på jobbet
sara
Tack Sara! Även mitt arbetspass är slut för idag och i morgon är jag ledig, skönt! Vi ses! Ursula
Skicka en kommentar