För någon vecka sedan dammade jag av ett gammalt recept som vi lagade ofta för flera år sedan. Det har sedan blivit bortglömt och när jag satt och funderade på middagsmat en kväll och bläddrade bland mina recept blev jag sugen på prova det igen och se om det var så gott som jag kommer ihåg. Det fick klart godkänt! Huvudingrediensen är fläskkotletter, vilket jag blev lite trött på ett tag, jag tycker köttet blir så torrt när man steker det i vanlig stekpanna. De blir mycket godare att grilla ute på sommaren. Men såsen i det här receptet piggar upp kotletterna och serverat med kokt, pressad potatis blir det riktig helgmat.
Kotletter i dragonsås
4 portioner
4 fläskkotletter
Matfett att steka i
Salt
Peppar
Sås
2 scalottenlökar
1 msk smör
2- 2 ½ dl torrt vitt vin
1 msk kapris
4-6 cornichons (små inlagda gurkor)
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
1 tsk torkad dragon
2 dl creme fraiche
Tillbehör
Kokt pressad potatis
Broccoli
Skala och finhacka löken och låt den fräsa några minuter i en kastrull. Tillsätt vinet och låt det sjuda en stund. Finhacka under tiden kapris och gurkor och häll ner hacket i såsen. Salta och krydda med vitpeppar och dragon. Låt såsen sjuda ytterligare någon minut. Tillsätt Créme Fraiche, rör om och låt såsen tjockna. Ställ såsen åt sidan.
Skär små snitt i kotlettens fettkant. Bryn kotletterna ca 2 minuter per sida. Salta och peppra. Häll bort ev. fett ur pannan och häll sedan såsen direkt i pannan runt kotletterna. Låt sjuda några minuter utan lock.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar